Romanian-ROEnglish (UK)

Seminte floarea soarelui, rasaduri

Comercializam seminte floarea soarelui si rasaduri, cat si seminte rasaduri pentru diferite ferme si gospodarii, in cantitatile dorite.

Semintele de floarea-soarelui aduc numeroase beneficii corpului uman. Datorita pretului lor accesibil si disponibilitatii pe tot parcursul anului, aceste seminte sunt o importanta sursa de sanatate pentru intreg corpul

Rasadurile sunt folosite la cultivarea plantelor ca rosii, ardei, varza, conopida, gulia, in scopul de a obtine productii timpurii, de asemenea si prazul, ceapa de apa, telina, castravetii, si dovleceii, tot in acelasi scop.

 

Semintele de floarea soarelui sunt bogate in vitaminele E, B1, B6, acid folic, in minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, in tryptofan si fitosteroli (care ajuta la scaderea colesterolului din sange).

Ele sunt o adevarata sursa de sanatate precum si un excelent energizant.

Semintele de floarea soarelui si fisticul au aproximativ 270-289 mg fitosteroli la 100 g.

Fitosterolii sunt compusi existenti in plante, avand o structura chimica ce se aseamana cu colesterolul, iar atunci cand sunt prezenti in dieta in cantitati suficiente, ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange, imbunatatesc raspunsul sistemului imunitar si scad riscul de a face anumite tipuri de cancer.

Efectele benefice ale fitosterolilor sunt atat de importante incat au fost extrasi din soia, porumb, ulei de pin si adaugati in alimentele procesate, cum ar fi in substituienti ai untului, care au fost apoi considerate alimente ce ajuta la reducerea nivelului de colesterol.
Din punctul nostru de vedere, consumul unor asemenea alimente nu e nici pe departe la fel de benefic precum consumul direct de nuci si seminte ce constituie o sursa bogata in mod natural de fitosteroli si de fibre, minerale si grasimi sanatoase in acelasi timp

35 gr de seminte de floarea soarelui contin: 61% din DZR (doza zilnica recomandata) de vitamina E, 34% din DZR de vitamina B1, 31% din DZR de cupru, 28% din DZR  de magneziu, 26% din DZR de seleniu, 23% din DZR de fosfor, aducand un aport de 204 calorii.

Semintele de floarea soarelui sunt o sursa buna de magneziu. Numeroase studii au demonstrat ca magneziul ajuta la reducerea intensitatii astmului, la diminuarea tensiunii arteriale mari, prevenirea migrenelor, precum si la reducerea riscului de atac de cord si accident vascular cerebral.

Seleniul a fost demonstrat ca induce repararea si sinteza ADN-ului in celulele deteriorate, inhiba proliferarea celulelor canceroase, si induce apoptoza lor.

Aceste seminte contin peste 40% proteine, care se apropie ca valoare nutritiva de cele de origine animala.

Floarea Soarelui2

Copyright © 2013. All Rights Reserved.