Romanian-ROEnglish (UK)

Ulei presat la rece

Ulei presat la rece este obtinut din presarea la rece a diferitelor seminte de: floarea soarelui, in, canepa sau rapita. Are o calitate superioara cat si un miros placut. Oferim si filtre de ulei necesare pentru obtinerea unui produs finit de calitate. Alegerea cu atentie a materiei prime asigura un ulei presat la rece de o calitate foarte buna.

Uleiul presat la rece este obtinut prin utilizarea unei tehnologii de productie la o temperatura cat mai apropiata de cea ambientala. In cazul in care procesul de presare al semintelor se face la o temperatura mai ridicata, aceasta duce la obtinerea unei cantitati mai mari de ulei din aceeasi cantitate de seminte. Ca si efect secundar, caldura va degrada aroma si culoarea uleiului, scazand de asemenea si valoria nutritive a acestuia. Din acest motiv, uleiul presat la rece este mai scump decat uleiul obisnuit prin presarea la cald, asa cum este cel din comert. In concluzie, uleiul presat la rece este de o calitate mult superioara.

Ulei Presat La Rece

Scopul tehnologiei de obtinere a uleiului presat la rece este de a pastra cat mai mult din proprietatile initiale, fara pierderea sau alterarea lor, obtinand un produs 100% natural (vitamine, minerale, antioxidanti, acizi grasi polinesaturati).

Prin presarea la rece, se evita rafinarea chimica, incalzirea semintelor, procedura folosita este cea de presare mecanica a semintelor.

Din punct de vedere medical, uleiul presat la rece ajuta la scaderea colesterolului din organism, a imbatranirii precoce, la scaderea hipertensiunii arteriale, a alergiilor precum si a constipatiei.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.